Dierenarts
gespecialiseerd in chiropractie & gedrag

Mijn naam is Joëlle Versteeg. Ik ben dierenarts, chiropractor en bezig met de opleiding 'Instructeur Paard en Gedrag'. Van jongs af aan heb ik al een grote liefde voor paarden. En dan met name voor de pony’s en paarden die abnormaal gedrag vertonen, stout zijn of zelfs gevaarlijk. Naarmate ik ouder werd kwam ik erachter dat veel van het afwijkende gedrag voortkomt uit lichamelijke problemen. In 2016 ben ik afgestudeerd als dierenarts gespecialiseerd in paarden aan de universiteit van Utrecht. Daarna ben ik direct in de praktijk gaan werken. In 2017 heb ik naast mijn werk als dierenarts de opleiding tot chiropractor voor dieren gevolgd aan de Backbone Academy in Duitsland om me verder te verdiepen in hals en rugproblemen. De chiropractie vormt een mooie aanvulling op de reguliere diergeneeskunde. De manuele therapie vergroot de behandelingsmogelijkheden voor spier -en gewrichtsproblemen. Daarnaast is het een heel mooi middel om in te zetten in de preventieve gezondheidszorg van het paard.  

In februari 2020 ben ik begonnen met de opleiding ‘Instructeur Paard & Gedrag’ van e-quine.com (Annemarie van der Toorn). Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot allround gedragsinstructeur. Je leert om met paarden met uitdagende gedragsproblemen te behandelen. Daarbij wordt training van de eigenaar natuurlijk niet vergeten. 

In mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn paard Cienna (liefst op de crossbaan). Daarnaast doe ik aan survivallen, dat is een sport waarbij je hardloopt in de natuur en onderweg obstakels overwint. 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info